Köpvillkor - privatpersoner

Dessa vid var tid gällande köpvillkor för konsumenter gäller när du som konsument (nedan kallat ”du”) beställer varor från Berg & Granboms (org nr 570606-2402) på Berg & Granboms hemsida. Genom att beställa accepterar du dessa villkor. Dessa villkor uppdaterades senast den 1 november 2015.

1.    Åldersgräns vid beställning

Berg & Granboms ingår endast avtal med myndig person. För att handla på Berg & Granboms hemsida måste du ha fyllt 18 år.

2.    Betalning

Priserna anges i svenska kronor inklusive moms. Avgifter för frakt och eventuellt postförskott tillkommer.

Kortbetalning
Vi accepterar för närvarande Visa och MasterCard. Kreditkortbetalning hanteras av vår betalningspartner Payson, se avsnittet Säkerhet nedan. För konsumenter är högsta tillåtna ordersumma vid kortbetalningar 2 000 kr inklusive moms.

Postförskott
Inom Sverige kan leverans ske mot postförskott. Postförskottsavgift om 95 kr tillkommer.

Swish
Du kan också göra en manuell betalning via din mobil till telefonnummer 1230506915 om du har verktyget Swish installerat samt mobilt bank-ID. När du registrerat betalning via din Swish måste det manuellt genomgå och stämma överens emot din order hos oss och kan ta upp till 48 timmar efter din betalning är gjord. Du får ett e-postmeddelande när din order är klar.

3.    Säkerhet

Kortbetalningar hanteras av Berg & Granboms  betalningspartner Payson vars betalväxel uppfyller kraven för den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som kortbolagen VISA, Mastercard, Diners, American Express och JCB har enats om. Överföringar mellan kund och Berg & Granboms, samt mellan Berg & Granboms  och Payson bygger på bankernas 3D-secure teknik och inom alla agentintegrationer används MD5 checksummor.
PaysonGaranti säkerställer att både köpare och säljare skyddas vid köp eller försäljning på Internet. Systemets plattform bygger på samma teknik som används av banker och myndigheter. Krypteringen är 128 bitar. Utvecklingsmiljön för gränssnitt och underbyggande teknik är Microsoft’s .NET. Berg & Granboms  hanterar eller lagrar aldrig dina kortuppgifter.

CVV eller CVC är en tre- eller fyrsiffrig verifieringskod som används för att öka säkerheten vid betalning med kort på Internet. CVV-kod (Visa) eller CVC-koden (Mastercard/Eurocard), är tryckt i signaturfältet på baksidan av ditt kort och är alltid de tre sista siffrorna.

För ytterligare information om Payson, klicka här.

4.    Leveransinformation och leveranstid

Leveranstid
Varor vi har i lager skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar. Beställningsvaror skickas inom 5-7 arbetsdagar.
Om leveranstiden avviker avsevärt från detta kontaktar vi dig personligen i första hand via mejl.

Du har rätt att häva köpet om förseningen är av stor betydelse för dig. Om du redan har betalat betalar vi tillbaka pengarna inom 20 dagar.

Postförskott
Du kan välja att få varorna levererade mot Postförskott. Då tillkommer en postförskottsavgift på 95 kr utöver normal fraktavgift och försändelsen levereras till närmsta uthämtningsställe.

5.    Frakt

Du betalar 22 kr inklusive moms i fraktavgift för ordar under 49 kr, för ordervärde mellan 49 kr och 398 kr betalar du 49 kr, över detta belopp bjuder vi på frakten. Om du väljer att få varorna levererade mot postförskott tillkommer postförskottsavgiften på 105 kr.

6.    Ansvar för transport

Vid transport från Berg & Granboms till dig är Berg & Granboms  ansvarigt om varan skadas eller kommer bort under transporten.

Vid transport från dig till Berg & Granboms är du ansvarig om varan skadas eller kommer bort under transporten.

7.    Utlöst beställning

Om Berg & Granboms får tillbaka en försändelse som inte lösts ut från utlämningsstället, förbehåller sig Berg & Granboms rätten att debitera samtliga kostnader som uppstår i samband med denna retur.

8.    Ångerrätt

Som kund hos Berg & Granboms har du rätt att ångra ett köp utan att ange skäl enligt reglerna om ångerrätt  i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) och enligt nedan.

Vill du utnyttja ångerrätten måste du kontakta Berg & Granboms inom 14 dagar från det att du tog emot varan, förslagsvis genom att maila oss och informera oss om att du vill utnyttja ångerrätten samt meddela oss ditt faktura- eller beställningsnummer.

Du kan också använda det standardformulär för ångerrätt som Konsumentverket tillhandahåller. Du måste sedan skicka tillbaka varan till Berg & Granboms  inom 14 dagar från att du meddelade oss.

Du rätt att undersöka varan som du har köpt. Om du hanterar varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt kommer du att bli ersättningsskyldig för den eventuella värdeminskning det innebär. Alla tillbehör som du tog emot tillsammans med varan ska inkluderas i returförsändelsen.

Till returförsändelsen ska bifogas information så att det tydligt framgår att returen kommer från dig och vilken beställning som avses. Detta kan ske genom att du returnerar varan tillsammans med fakturan eller en kopia av denna.

Returadressen för återsändande är:
Berg & Granboms handarbetsbutik
Bokhållaregatan 2
SE-582 24 LINKÖPING
Sverige

Vi rekommenderar att du skickar returnerade varor som brev eller paket via posten. Returen får inte ske mot postförskott.

Vid utnyttjande av ångerrätten bekostar du själv returfrakten. Tänk på att du själv ansvarar för att returen kommer fram. Om varan försvinner eller förstörs under returen är det alltså du som ansvarar för förlusten eller skadan.

Återbetalning av det du har betalat (med avdrag för eventuell värdeminskning till följd av att du hanterat varan i större utsträckning än nödvändigt) sker så snart det är möjligt och i vart fall inom 14 dagar från det att vi tagit emot den returnerade varan (förutsatt att villkoren för ångerrätten är uppfyllda).

9.    Garanti

Berg & Granboms svarar för varornas beskaffenhet i enlighet med Konsumentköplagen (1990:932).

10.    Felskrivningar m.m.

Berg & Granboms reserverar sig för eventuella felskrivningar på Berg & Granboms hemsida. Bilderna på varorna avser att illustrera varorna, men återger inte nödvändigtvis varornas exakta utseende eller beskaffenhet. Berg & Granboms förbehåller sig rätten till att ändra  priser, specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering.

Berg & Granboms reserverar sig för slutförsäljning och förändringar i produktsortimentet.

11.    Reklamationer

Om du fått en felaktig eller fellevererad vara ber vi dig kontakta oss via mail så att vi kan rätta till eventuellt fel. Transportkostnaderna för returfrakt och ersättningsleverans sker naturligtvis utan kostnad för dig.

För att du ska ha rätt att göra gällande ett fel på varan, felleverans, transportskada eller en vara som var trasig vid leveranstillfället måste du reklamera felet inom skälig tid från det att felet upptäcktes eller borde ha upptäckts.

12.    Force Majeure

Om part förhindras att fullgöra sina åtaganden av omständighet som part inte kunnat råda över såsom blixtnedslag, arbetskonflikt, eldsvåda, ändrad myndighetsbestämmelse, myndighets ingripande samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständigheter som angivits, ska detta utgöra befrielsegrund som medför framflyttning av tidpunkt för prestationen och befrielse från skadestånd och andra eventuella påföljder.

13.    Berg & Granboms behandling av personuppgifter

Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du genomför ett köp kommer att behandlas av Berg & Granboms i egenskap av personuppgiftsansvarig eller av våra samarbetspartners i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204) och vår Personuppgiftspolicy.

Genom att ta del av Berg & Granboms Personuppgiftspolicy och godkänna dessa avtalsvillkor samtycker kunden till behandling av personuppgifterna på det sätt som framgår av Personuppgiftspolicyn.

Genom att acceptera våra köpvillkor samtycker du till att bli kontaktad av oss i marknadsföringssyfte. Kontakt kan komma att ske via mejl, SMS, postala utskick eller på andra sätt.

14.    Tvist och lagval

På dessa villkor ska svensk rätt tillämpas. Vid en eventuell tvist hänvisar vi i första hand till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och följer alltid deras rekommendationer.

15.    Ändring av avtalsvillkoren

Berg & Granboms har rätt att ändra dessa avtalsvillkor från tid till annan. De villkor som anges på Berg & Granboms hemsida när du beställer från Berg & Granboms gäller för den aktuella beställningen.

16.    Kontakt och övrig information

Berg & Granboms är registrerat med säte i Linköping.

Org. nr 570606-2402
Momsregistreringsnummer: [570606-2402]
Adress: Bokhållaregatan 2
SE-582 24 LINKÖPING
SVERIGE
Telefon: 013-12 04 16
Epost: info@bergogranboms.se